Inovativnost

Inovativnim promjenama u svakodnevnom nastavnom radu nastojimo u našoj školi stvoriti okruženje kreativne nastave. Glavni cilj je motivisan učenik. Nastavnici naše škole čitav niz godina podižu svoje kompetencije na viši nivo.

Kreativnost potičemo na mnoge načine - školskim projektima, vannastavnim aktivnostima, identifikacijom i kontinuiranim radom s nadarenim učenicima i permanentnim obrazovanjem.

Od školske 2017/2018. godine u našoj školi otvorena je Učionica budućnosti - razvojna metodologija i refleksivna praksa (neki je nazivaju i STEM učionica - nauka, tehnologija, inžinjering i matematika). Učionica je napravljena s ciljem da učenici mogu činiti izvanredne stvari kada je tehnologija na dohvat ruke.

Vannastavne aktivnosti upotpunjava i sekcija iz robotike. Sekcija radi s pet kompleta Lego robota, četiri M-boot robota, kao i Raspberry Pi Boards računarima. U osnovi, želimo stvarati nova iskustava koja potiču cjeloživotno učenje, stimuliranje razvoja temeljnih životnih vještina: komunikacija, kolaboracija, kritičko razmišljanje i kreativnost.

U jednoj rečenici, pomažemo našim učenicima stvarati svijet budućnosti.

Najave događaja


Azra Isić

Učenica generacije u školskoj 2020/21. godini

Opširnije

Azra Lizde

Učenica generacije u školskoj 2019/20. godini

Opširnije

Selma Baralija

Učenica generacije u školskoj 2018/19. godini

Opširnije

Amila Tucović

Učenica generacije u školskoj 2017/18. godini

Opširnije

Azer Omerika

Učenik generacije u školskoj 2016/17. godini

Opširnije