Ko smo mi

Osnovna škola „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo” je škola s najvećim brojem učenika na našem području. Nastava se izvodi u centralnoj zgradi na Šehovini i u područnom odjeljenju na Tekiji. Vanjski prostor škole je osvijetljen javnom rasvjetom, ograđen i zasađen cvijećem i ukrasnim sadnicama. Ispred škole je parking prostor za veliki broj automobila. Školski objekat se sastoji od učionica, biblioteke, kuhinje, sportske sale kao i vanjskog terena za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Iako su već opremljeni, kabineti se kontinuirano opremaju savremenim nastavnim sredstvima i pomagalima.

S ponosom možemo reći da smo obezbijedili sve neophodne tehničke uslove za uspješan nastavni proces: umreženi računari, neophodni softveri, laptopi, digitalizacija svih računara, robotika, multimedijalna učionica, fonolaboratorija za strane jezike i sl.

Sve je prilagođeno učenicima kako bi lakše usvojili znanje, stekli pozitivne životne navike i omogućili im prijatan boravak u školi. Uz to, za roditelje i učenike redovno organizujemo radionice o aktuelnim temama u saradnji sa VRŠ i eminentnim stručnjacima iz oblasti pedagogije i psihologije. 

Naša najveća snaga je u timskom radu, velikom naporu i vremenu koje ulažemo u stručni rad. Nastavnici su kompetentni ljudi s akademskim zvanjem i dugogodišnjim iskustvom u obrazovanju. Kvalitetan rad nastavnika i učenika rezultira osvajanjem brojnih nagrada.

Osim na časovima redovne nastave, individualne sklonosti učenici razvijaju kroz rad u brojnim sekcijama.

Nastavnici u našoj školi nisu autoriteti koje učenici bespogovorno slušaju nego moderatori ugodnog druženja, a učenici su aktivni sudionici u nastavnom procesu.

Ugodno okruženje za rad, stručni nastavnici koji se kontinuirano usavršavaju, izuzetna saradnja s roditeljima, zavidan uspjeh učenika u raznim oblastima razlog su zbog kojeg je Osnovna škola „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo” najbolji izbor za vašeg školarca.