Dobro došli u školu

„Mustafa Ejubović - Šejh Jujo“

Zbog jutrošnjeg zemljotresa, iz sigurnosnih razloga, nastava u drugoj smjeni DANAS NEĆE biti održana!

14.Feb.19.

Povodom 74. godišnjice oslobođenja Mostara od fašističkog okupatora u II svjetskom ratu učenici i nastavnici su pripremili svečani program pod nazivom "GRADE MOJ".

12:00 am - 01:00 pm Šehovina, Ul. XX broj 44, MostarSportska dvorana škole

23.Nov.18.

U petak, 23.11.2018., u našoj školi će se održati svečanost povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Program su pripremili učenici naše škole ispunjen je s ljubavlju prema domovini. Prisutnima će se predstaviti učenici, članovi ritmičke grupe, recitatorske, dramske, folklorne i historijske sekcije, kao i hor škole.

11:00 - 12:00 Šehovina, Ul. XX broj 44, Mostar

06.Dec.18.

U cilju informisanja roditelja o situaciji na tržištu rada, traženim zanimanjima i kompanijama koje podržavaju sistem kooperativnog učenja, Ministarsvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona u saradnji s Pedagoškim zavodom Mostar, Zavodom za školstvo Mostar, Asocijacijom poduzetnika Hercegovine i Gradom Mostarom, a uz podršku Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i projekta Stručno obrazovanje u BiH, po prvi put realizuje tematski roditeljski sastanak za sve roditelje učenika devetih razreda osnovih škola Grada Mostara.

Sastanak se organizuje kako bi se predstavila i jačala uloga roditelja u procesu donošenja konačne odluke o izboru srednje škole, ali i predstavili najperspektivniji sektori privrede. Organizovana je panel diskusija gdje će odabrani poduzetnici govoriti o trenutnoj situaciji na tržištu, prognozama za budućnost te mogućnostima za zaposlenje.

18:00 - 20:00 HD Herceg Stjepan Kosača