Uspješne priče

'Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit...'

Posebnu čast ove godine učinilo nam je i to da se među najboljim studentima Bosne i Hercegovine našla i naša bivša učenica Esmeralda Šuta.

Esmeralda je kao najbolji student Univerziteta „Džemal Bijedić” u Mostaru dospjela i među sedam najboljih studenata cijele države. Tom prilikom je, pored Zlatne plakete koju je dodijelio rektor Univerziteta, g. Elvir Zlomušica, prisustvovala i prijemu kod člana Predsjedništva BiH, g. Šefika Džaferovića.

Esmeralda poručuje da je za rezultate potrebno mnogo truda i rada, ali i ne krije zadovoljstvo koje uslijedi nakon postignutog. Nada se da će karijeru ostvariti u svojoj domovini.

Ovim putem, u ime Kolektiva škole čestitamo našoj učenici, a ovom objavom želimo svim mladim ljudima dati vjetar u leđa i poručiti da se trud zaista isplati koliko god to u današnjim uslovima i prilikama ponekad izgledalo teško i nemoguće. Red, rad i disciplina vrijednosti su koje ne prolaze!

Esmeralda, svako dobro ti želimo i puno uspjeha u životu! Da se ostvariš u karijeri i da budeš od onih koji će svojim znanjem doprinijeti prosperitetu naše domovine! 👏