UPIS DJECE U PRVI RAZRED ELEKTRONSKIM PUTEM

Poštovani roditelji/staratelji, s ciljem zaštite zdravlja djece i vašeg zdravlja, a kako bi spriječili širenje zaraze uzrokovane koronavirusom shodno članu 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju HNK (Službene novine HNK, br. 5/00, 4/04, 5/04, 1/14 i 7/16) obavještavamo vas da će se upis učenika u prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu vršiti elektronskim putem na obrascu PRIJAVA za upis (link na kraju teksta) u vremenu od 12. do 23. aprila 2021. godine.

Prijavni obrazac potrebno je dostaviti na e-mail adresu škole Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i u sadržaju e-maila navesti da li dijete želi pohađati nastavu u zgradi škole na Tekiji ili na Šehovini.

Ukoliko niste u mogućnosti dostaviti prijavni obrazac na e-mail adresu škole možete isti dostaviti putem pošte na adresu:

Osnovna škola „Mustafa Ejubović-Šejh Jujo” Mostar

Ulica XX br. 44, 88000 Mostar

Ko su školski obveznici u školskoj 2021/2022. godini?

U prvi razred školske 2021/2022. godine će se upisati djeca koja do 1. 3. 2021. godine imaju navršenih pet i po (5,5) godina života.

Nadležno općinsko tijelo uprave, uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i preporuke Komisije za upis učenika u prvi razred može dopustiti da obavezno školovanje počne godinu ranije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta.

Pozivamo roditelje da blagovremeno izvrše ovu svoju zakonsku obavezu kako bi škola imala dovoljno vremena da se kvalitetno pripremi za prijem prvačića i početak nove školske godine, za koju se nadamo da će početi u normalnim uvjetima i okolnostima.

Ljekarski pregled učenika i psihološko-pedogoška procjena će biti obavljene u narednom periodu u skladu sa epidemiološkom situacijom o čemu ćemo vas blagovremeno obavijestiti.

Budućim učenicima želimo sretne školske početke uz puno zdravlja i uspjeha!